4.05.2011

EMAT a Millenáris Parkban

Április első hétvégéjén, egy meghívásnak eleget téve, kiállítottuk a Rozsdát és a G - Customs Typ 3-át az Épített Motorok és Autók Találkozóján.

Itt ízelítőt kaphattunk az amerikai retróból, a rockabillyből, a hot rodok és a motorépítők tetovált és színes világából! Az itt megjelent gépek összhatásukat tekintve is lenyűgözőek, de az igazi szépségüket az egyedi és ötletes részletek, megoldások adják. Ez nem az a találkozó, ahol elsétálsz mindegyikük mellett, hanem itt megállsz, majd az apró részletek áttanulmányozása és felfedezése után engeded csak magad és szemedet továbbhaladni a következő vasra. Szerencsére a beparkolás során kordonok és távolságok nélkül mustrálhattuk a motorokat, autókat, így még több finomságot tapasztalhattunk meg.


Standunk a csarnok egy távolabbi szegletében volt, amit első érkezőként mi választhattunk ki. Rámutatni egyszerű volt, de a két autó elhelyezése már nehezebb feladatnak bizonyult. De kialakult a végső elrendezés, elhelyeztük a kordonokat, kellékeket, megtisztítottuk az autókat, felniket, felmértük a hiányosságainkat stb. Egész hamar kész lettünk, így volt időnk ismét nézelődni. Majd a csapatszállító Jettával hazakocsiztunk. Természetesen nyitott tetővel! :D


Szombaton, nyitás előtt még formáltunk a standon, majd 13 órától vártuk a nagyközönséget. A tervezett programok között Pedal Cars kiállítás, Festmény Kiállítás és aukció, Custom Biciklik kiállítása és versenye és koncertek is szerepeltek. A nem tervezett programok között átélhettünk egy bombariadót, amellyel egy "vicces" emberke tízezrek szórakozását rontotta el, ugyanis az egész Millenáris Parkot ki kellett üríteniük a rendőröknek (beleértve a családi napon résztvevő gyerekeket és szülőket is). Sajnos a terület teljes átvizsgálása több óráig tartott, így szombaton korai zárással kellett hazamennünk. Köszönjük meg annak a "vicces emberkének"!

De vasárnap ismét bevettük magunkat a csarnokba, s ki sem lehetett volna robbantani minket! :D Furcsa volt látni a tetovált, bőrruhás motorosokat és Amerika-lájkolókat. Folytatódtak a kiállítások, a koncertek, újabb részleteket fedeztünk fel azokon a vasakon, amiket már többször is megnéztünk.... Majd elindult Ratro-val közös projektünk: Bogár ültetés élőben. A srácok szorgalmasan szereltek, s kisebb-nagyobb segítséggel (némi sör társaságában) pár óra múlva ült is a kis John Deere Bogár (bár nem annyira, mint terveztük, de csak apró finomítások kellenek a tökéletes eredményhez)!


Közben belestünk a helyszíni stúdiófotózás kulisszái mögé. Az ott készült képeket majd a Wild magazinban tekinthetitek meg.

Délután ugyanez a magazin kápráztatta el (főként a férfi) szemeket, hiszen a színpadon a Wild Címlaplány szépségverseny keretein több bombázó is megvívott a Legszebb címéért. Majd egy és kétkerekű biciklista bajnokok mutatták be, mit lehet egy bringával művelni (nem rendeltetésszerű használat során), vagyis triál ízelítőt kaptunk. :) Ezután következett a díjátadás. Sok-sok kategóriában adtak át díjat, s úgy érzem megérdemelten kapták azok, akik kapták az elismeréseket. A "konfernszié" tekintettel volt ránk, laikusokra is, így majd minden kategóriánál elmondta tömören, hogy mit fed az angol elnevezés. (Köszi!)


Majd a közös csoportkép után a kiállítók elkezdtek pakolni, hiszen sokan érkeztek külföldről... Már majdnem mindenki elment, mikor mi még ott ültünk, beszélgettünk és leskelődtünk. Megérte, hisz így készülhetett pár egyedi kép.


Majd elindultunk mi is haza, ki lábon, ki tréleren.

Köszönet minden szervezőnek, különösen a Rusty Rodders tagjainak! Élmény volt Veletek kalandozni ebben az amerikai világban!

További saját képeket keress a Retro Autó Klub Facebook oldalán: vagyis itt!!!

Képek másoktól:
- motorrevu.hu
- ironcountryhungary.blogspot.com
- Radócz Ákos cikke
- Csajok a Motoron
- totalbike.hu
- gridgirls.hu

by Suka

És videó is van már:

No comments:

Post a Comment