8.12.2010

I. Német Autós Fesztivál, Rácalmás.... itt is ott voltunk!!

Kis csapatunk

Augusztus 7-én, a VW Konszern Klub főszervezésében, egy Német Autós Fesztivált rendeztek Rácalmáson. Természetesen a Klub sem hiányozhatott onnan! Négy Volkswagennel képviseltettük magunkat: CUC, a Jettádó, Dr. Flexes T2-ese és Golf 2-ese, illetve a jól ismert Hankó Zoli-féle Bogárka, valamint Szatyi is benézett (igaz Peugeottal:)). Számunkra különleges alkalom volt ez a tali, hiszen pár hónapja innen vettük a Jettádót, méghozzá Flexes úrtól, aki most látta élőben először a kis cultosításos "ráncfelvarrás" után!

Délelőtt a viharfelhők egyre csak gyűltek, majd feloszlottak, majd ismét gyűltek és feloszlottak... Talán ennek tudható be az, hogy nem sokan gyűltünk össze. Főként VW-ek, kicsit kevesebb Opel és BMW, illetve Audi-k képviselték a német autómárkákat. De láthattunk különlegességeket is: Super 7, egy Ferrari és egy volt egyes golfból lett crossautó, vagy roncsderbis verda... ki tudja, egy új Citroen C2 (mint Pioneer-os demoautó)...és a többiek, akik most hirtelen nem jutnak eszembe.

A háttérben szólt a zene, zajlottak a versenyek, miközben mi - a megszokott módon - egy jót beszélgettünk és természetesen rengeteget nevettünk. Bár azért fél füllel szurkoltunk a hengerfejkitartó hölgyeknek, és felnikitartó uraknak a sikerért! S mivel a győzni akarás mindenkiben ott van, így mi is gyorsan beneveztünk az autók szépségversenyére. Elvégre ha már erősek és szépek nem vagyunk, a vasak legyenek azok! Nem igaz?! :) Közben még bevásároltunk tombolából is, hogy megadjuk magunknak az esélyt az ilyesfajta nyerésre is! De hogy ne csak nekünk legyen jó, így a felajánlottunk egy hawaii füzért (a legszebbekből), két Retro Autó Klubos passtartót és igazi nagydíjként egy egy éves ajándéktagságot, amelynek tulajdonosa teljes jogú klubtagunkká válhat 2011-ben!!!

Délután a szépségversenyen egyesével sorba álltak a verdák, s minden autó tulajdonosa elmesélhette, mit kell tudni autójáról, milyen átalakításokat, munkákat végzett el, mi a vas különlegessége... bármit ami a kis négykerekű kedvencéhez köti. Mi szokás szerint lusták voltunk, így megkértük a szervezőket és a zsűrit, hogy fáradjanak oda hozzánk, akik ezt készséggel meg is tették - ezúton köszönöm meg Nekik: köszi, köszi! :D

A városi felvonulás és autószépségverseny után feltűntek a Dunaújvárosi Hírlap munkatársai... egyből megtalálták a Bogarat és a Tranyót. Nagyon tetszett nekik a technika, az ültetés és maga a feeling, ami körüllengi az ilyesfajta autókat. Hosszan beszélgettek a tulajdonosokkal, akik meséltek és bemutatták saját vasukat. Közben elkezdődött a tombolahúzás, ahol nemcsak azért izgultunk, hogy nyerjünk, hanem azért is, hogy ne azt nyerjük, amit mi ajánlottunk fel. Bár úgy tűnik túl jól drukkoltunk az utóbbinak, mert végül egyikünk sem lett semmivel sem gazdagabb! Nagy elkeseredésünkben elkezdtünk összepakolgatni, s közben hallgattuk, ahogy kihirdetik az autószépségversenyek díjazottjait... Hogy micsoda? Igen jól hallottuk a Bogár rendszámát mondták....s Zoli már ment is a jól megérdemelt kupájáért. Közben mi pakoltunk tovább.. majd ismét egy ismerős rendszám... szólították Flexest is a busz nyereményéért... majd következett a BNH-942... Azta, ez meg a Jetta.... s hamarosan jött a CUCC is.... Igencsak meglepődtünk, maikor megvilágosodtunk: négy autóval jelentünk meg, s mindegyikünket díjazták is! Igazi tarolás (bár lehet azért mert kevesen voltunk, de ajándék lónak ugye nem nézzük semmiét!) :D

És mivel minden jó ha jó a vége, így mi is örömmel és büszkén zártuk a napot, s indultunk haza.

Azt hiszem jövőre még többen igyekszünk ott lenni!

Köszönjük a szervezőknek a szép napot, s a jó időt! :D


Következzen a képes beszámoló:

Backstage

Mire nem jó a Jetta hátsó ülés?!

A Shop

Készül az interjú

Párban - két vizes és két levegős wagen

Most nem Elvis csinálta a bulit

Gazdik és autóik

Összeálltunk egy csoportkép erejéig

CUC, Maresz és a díjuk

T2 a gazdival és a kupával

A Bogár és Zoli nyereménye

Best Off - Mi is kaptunk egyet a Jettádóval (az elsőt!)

És aki megérdemli (mert végignézte alaposan a cikket :D) annak itt egy kis ráadás link:

Cikk az online Dunaújvárosi Hírlapban... Ne felejtsétek el megnézni a képgalériát!!!

No comments:

Post a Comment