6.22.2011

Kelet - Magyarországi Majális

Szervezői wagen

Május 1-én Balmazújvárosban jártunk.

A VWKMO szervezésében egy ingyenes és egyre nagyobb létszámú találkozón vehettünk részt. A fürdő fejlesztési és felújítási munkái miatt ugyan érdekes, konkrétan építési, körülmények fogadtak minket, de egy kicsit jobban összehúzódva így is elfért a társaság a városébresztő felvonulás után. A konvoj idén is hangos morajlással ébresztette a város lakóit, amint végighaladt az utcákon a rendőri felvezetés mögött.

Sorakozó a felvonuláshoz

Menet közben

Sajnos egy malőr miatt a veteránok kiszorultak az eredetileg számukra kijelölt helyről, de nekünk még sikerült időben letáborozni. Gyorsan kipakoltuk a Shop-ot és helyet foglaltunk a Rozsdakupac Magazin nagyköveteinek a szomszédságunkban. Ők nemsokkal ezután meg is érkeztek. Az újság sok ember számára újdonság volt, végiglapozgatták, vásároltak is belőle. A Balmaz TV-t is a kíváncsiság vezette rá egy gyors interjú készítésére az egyik szerkesztővel. Lássuk csak: katt!

Közben már terjengtek a helyiek üstben rotyogó pörköltjeinek finom illatai, előkerült a vattacukros, valamint pálinkát és bort is kóstolhattak a gyalog vagy utasként érkezők. A szakmai zsűri ilyen akadályokkal megtűzdelt útvonalon haladt, miközben végigmustrálta a vasakat a szépségverseny értékeléséhez. De nem csak ácsingóztunk ám! A város főutcájának négy sávját elfoglalva építették fel az ügyességi verseny pályáját. A gyorsaság és lendület mellett a gyors kormányzás és a mozgékony autó is sokat számított a legjobb idő elérésében. Kicsik-nagyok, szervósok és nem szervósok, kar- és vállizmok küzdöttek egymással.

Rajt előtti pillanatok...

Majd egy kis pihenésképp a hajdúnánási oldalkocsis Pannónia-fanok állították el a lélegzetet, először egy nagynak látszó bukással (ám senkinek nem esett baja), majd a már megszokott súlyarányok kihasználásával a lehetetlennek látszó mutatványokkal. Ezután ráadásként modell bemutató következett, saját készítésű "játékszerekkel".

A szervezők nagyszerű vendéglátók voltak, hiszen minden segítőnek és barátnak ebédjegyet adtak. Ezt többen fel is használták az eredményhirdetést várva. A többiek pedig beszélgetéssel és nézelődéssel, vagy épp a színpadon folyó történések és műsorok nyomon követésével ütötték el az időt.

A BBS Friends csapat tagjai

Egyik kis kedvencünk volt a Trabi

Még a kutyák szemszögéből is jó volt!

Majd hamarosan eljött a pillanat: megtudhattuk kik is nyerték a rengeteg kategória és verseny serlegeit. A konszern tagjain kívül díjazták a veteránokat és a tulajdonosokat, baráti társaságokat is egyaránt.

Kupák, oklevelek és főszervezők

A sok-sok díj átadása éppen véget ért, amikor az eső elkezdett szemerkélni, így a találkozóra érkezők többsége haza is indult az esti koncertek és a további színpadi mulatságok ellenére.

Köszönjük a VWKMO tagjainak a lehetőséget és a meghívást is! Jövőre ismét!

További képek...

Végezetül egy kis nyalánkság, vagy inkább a rémálmotok:

Hamarosan...

No comments:

Post a Comment