6.23.2011

Lenn a Duna parton

Így négyen együtt érkeztünk

A korábbi meghívásnak eleget téve látogattunk el Sződligetre, ahol egy veterán találkozó részesei lehettünk festői környezetben, a Duna partján.

A szervezők tudták, hogy a veteránosok későn kelnek, így a programok is ennek megfelelően - késő délelőtt - indultak egy városbeli felvonulással. Majd a visszaérkezők beparkolása után elkezdődött a gyerekek rajzversenye és néptáncbemutatója, kocsizás a TERKEBOG-os tűzoltóbogárral, lángos-evés, nézelődés ésatöbbi...

Álomszép minősített Wartburg

Mi a fák alá behúzódva piknikeztünk, trécseltünk és figyeltük a korhű ruhába beöltözött embereket, a tájat, hallgattuk a régi gépek hangjait, amint egyet-egyet durrantak, és persze a megjelenő járműveket is szemügyre vettük. Bár nem volt több száz autó, de így is találkoztunk rengeteg érdekességgel és egyedi járművel. Ilyen volt például a jobb kormányos OT-s MG, egy szintén minősített Citroen teherautó-lakóbusz a maga megismételhetetlen formavilágával, a szinte vadonatúj Wartburg, az amerikai csodákat képviselő cabrio Cadillac, a retro hangulatot árasztó Főtaxi-s Zsiguli, a néhány megjelent motor, a Mercedesek, az apró minősített Fiat 500..... de legnagyobb számban a Bogarasok voltak jelen.

Az MG egyenesen Angliából

A tulajdonos korhű ruhába öltözve vezette veteránját a felvonuláson

Hat személy élvezheti a cabriózást

Egy patika Merci

Háborús veteránok és ipari-mezőgazdasági gépek - teljesen felújítva

Ikrek... csak néhány apró részlet különbözik

Sajnos ismét a manapság oly jellemző nyári viharok vetettek véget a jó hangulatnak: az első esőfelhősereg még csak-csak kikerült minket a Duna túlpartján, de a második....

Szatyi mindig időben elindul

A fények is megváltoztak a vihar előtt

Elkezdett cseperegni, elindultunk haza, de amint rákanyarodtunk a főútra leszakadt az ég, a jég, és minden mi egy veterános rémálma. Annyira nem láttunk semmit, hogy kénytelenek voltunk megállni, s ott hallgattuk, ahogy püföli a tetőt a borsónyi (és nagyobb) jég. Majd elállni látszott, elindultunk, s ismét megjött a kőkemény áldás, megálltunk. Szerencsére ezután már többször nem eredt el. (A sors fintora, hogy hazaérve rákérdeztünk: de az otthoniak még csak nem is látták, hallották a vihart....)

Az esemény fényképalbuma.... klikk ide!!!

Egy kis horrorfilm is készült: hamarosan feltöltjük.

No comments:

Post a Comment