7.04.2011

Múzeumok Éjszakája, ismét a Közlekedési Múzeumnál jártunk


S hogy mi is a Múzeumok Éjszakája?
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár szavai szerint:

"Aki csak teheti, nyaranta úgy indul szabadságra, hogy feltett szándéka a pihenés mellett legalább néhányat felfedezni a minket körülvevő nagyvilág számtalan csodájából. Ez a mélyről fakadó vágyunk viszont majdhogynem elkerülhetetlenül azzal is jár, hogy a hozzánk legközelebbi, a hétköznapok forgatagába beleszürkült csodákat már észre sem vesszük. Pedig mindennapi környezetünk is tele van felfedezésre váró és arra érdemes csodákkal.

Nos, többek között ebből a megfontolásból született meg a kulturális tárca kezdeményezésére 2003-ban az a Múzeumok Éjszakája, amely mostanra a hazai nyár egyik legnagyobb kulturális rendezvényévé nőtte ki magát. A szerény – alig néhány ezer látogatós - első évhez képest tavaly már a vidéki és budapesti múzeumoknak egyetlen júniusi éjszakán több, mint 450.000 látogatója volt.

Talán érdemes külön is kiemelni, hogy idén a Múzeumok Éjszakája eddig példa nélküli lehetőséget nyújt azoknak, akik a korábbi években választásra kényszerültek a közel ezer budapesti és vidéki program közül. 2011-ben ugyanis június 18-án a vidéki, június 24-én pedig a budapesti múzeumok várják a látogatókat.

Ha Ön ezeket a sorokat olvassa, akkor nagy valószínűséggel egyike annak a több százezer embernek, aki már a korábbi években is élt a Múzeumok Éjszakája által kínált lehetőséggel. A programok sokasága pedig önmagáért beszél. A kimaradókkal szemben igazságtalan lenne, ha most néhányat kiemelnék közülük, inkább arra szeretnék ösztönözni mindenkit, hogy éljen a felkínált lehetőséggel: járja be a nyári Budapest múzeumait gyalog, busszal, biciklivel, élvezze az egyedülálló hangulatot és ne feledje: a csodák kéznyújtásnyira vannak tőlünk."

forrás: www.muzeumokejszakaja.hu

És hogy kerül ide a veterán- és hobbiautózás?
A választ a Közlekedési Múzeum adja.... remélem nem szorul magyarázatra, hogy miért!

Természetesen a Retro Autó Klub sem maradhatott le az estéről, így (ahogyan tavaly is) az elsők között érkeztünk a helyszínre, elfoglaltuk a legjobbnak tartott helyet, s elindultunk sétálgatni, nézelődni, köszönni a Rozsdakupac - Team-nek, illetve az utánunk érkező ismerősöknek....

A fellépő tánccsoport lelkes tagjai különféle táncstílusokat mutattak be, az utánuk következő énekesek és zenekar pedig nagyon hangulatos és pörgős, retro zenékkel örvendeztették meg a közönséget, akik közül többen táncra is perdültek (s volt olyan, aki látványosan, már-már profin "rázta"). Rengetegen érkeztek a múzeumba, a Városligetbe, és senki sem hagyta ki a felsorakozott járművek szemügyre vételét sem! Az autók leginkább Mercedesek, Skodák és Volkswagenek voltak, de akadtak Ladák, Trabantok és amerikai és olasz különlegességek is. A Mercik láttán a mi állainkat is a földről kellett felszedni, hiszen egytől egyig gyönyörűek voltak!

Sokan jól bírták a hideg időt, de mi éjfélkor feladtuk a harcot, s hazaindultunk.
Jövőre ugyanitt!!!







További képek: itt!

No comments:

Post a Comment