8.23.2011

5. National Tunerz Találkozó - Hort


Ahogy tavaly, úgy idén is a már megszokott helyen, és megszépült környezetben töltöttük ezt a meleg nyári napot Horton. A megszokottól eltérően, most nem egy márkatalálkozón voltunk, hanem egy tuning találkozón, ahol sok-sok típus példányai gyűltek össze: BMW, Opel, Renault, Peugeot, Fiat, Honda, Trabant, Volkswagen..... a teljesség igénye nélkül.


Természetesen az elsők között érkeztünk, hogy elfoglalhassuk a korábban már jól bevált helyünket, a hatalmas gesztenyefák alatt. Majd gyorsan elkerítettük a területet a többiek számára is. Még pont időben voltunk, mert ezután szép számban kezdtek el érkezni a verdák, s hamar megtelt a park. Beszélgettünk a szervezőkkel, nézelődtünk, megízleltük a Dr. Pepper italokat... gyorsan telt a nap. A hifirendszerek annyira nem kötnek le minket, így nem is néztük a hangnyomás versenyt, annál inkább a szépségversenyt, hisz mindegyikünk nevezett a különböző kategóriák valamelyikében. A zsűri és mi is sorra mustráltuk a vasakat... Voltak nagyon szép autók, egyedi ötletekkel, és voltak kevésbé szépek is sablonos megoldások sokaságával. De a tuning már csak ilyen: kinek sok, kinek örökre kevés...





Ám egyvalamiből sosem elég: a lóerőkből! A tulajok a gyorsuláson mérhették össze saját lovaik és az aszfalt kölcsönhatásának időben mérhető elegyét. Dieselek és benzinesek is versengtek, elsősorban az élvezet kedvéért, másodsorban az első helyért.

Amivel még nem tudtunk betelni az az élő airbrush volt. Hihetetlen, hogy mit lehet készíteni tehetséggel, s némi okossággal (jelen esetben cirokkal). A nap folyamán jó párszor visszatértünk, hogy belekukkantsunk a Mazda-géptető alakulásába: elsőként az alap, majd a körvonalak, a részletek, s végül a háttér készült el. Irígykedve néztük a "művész úr" tudatos mozdulatait, melyekből végül egy igazi nagymacska kelt életre.


S hogy a rendezők ne csak a szemükre hassanak, hanem az eszünkre is, egy tűzoltó-bemutatót is szerveztek, melynek áldozata egy Trabant 601-es volt. Némi égésgyorsító segítségével hamar "tűzbe hozták" szegény Trabit, majd nagy szirénázással megérkezett a segítség. Sok olyan eszközt és gépet megmutattak, amit a napi munkájuk során az élet- és értékmentéshez használnak. Érdekes volt hallani az egyes eszközök műszaki jellemzőit. Sok új dolgot tudtunk meg róluk, s talán ez a húsz perc pofonként is szolgált vezetési stílusunknak és hanyagságunknak egyaránt.


Ezután már jött is az eredményhirdetés, ahol a gyorsulás, a hangnyomás- és a szépségdíjak is gazdára találtak. A zsűri véleményét nem minden esetben osztottuk, de mindenképp tiszteletben tartottuk azt, s örültünk, hisz Szatyi idén is elhódította a Cult kategória trófeáját.


Kedves Szervezők! Köszönjük a meghívást, ismét jól éreztük magunkat! Jövőre újra itt!

A teljes képgaléria... csupán egy kattintásra!

No comments:

Post a Comment