7.08.2010

Kakucs Kupa







Mint minden hónap utolsó hétvégéjén, így június 26-án is segédkeztünk a Skoda Klubnak, hogy a Kakucs Kupa soron következő fordulója zökkenőmentesen lezajlódjon.

Már kora reggeltől elkezdtek gyülekezni a versenyzők. Nagy meglepetésünkre sok egyedi és már-már majdnem profi autót láthattunk az aznapi indulók között. Egy kicsit retróra is sikerült a verseny, hiszen az átlagosnál több Trabant és Lada mérközött meg, de volt Mazdánk, Suzukink, Audink, Skodáink, egy "fél" Bogár stb.
A szokásos menetrend szerint vágtunk bele a versenybe: azaz gyors nevezés és gépátvétel, majd elindultak az edzések. A régi pilóták átismételték a pályát, míg az új versenyzők megismerkedtek a kakucsi aszfalt vonalvezetésével és minőségével.
A két edzőkört követően kiosztottuk a rajtszámokat. Ezen a napon 9 kategóriában indultak versenyzők, legtöbben a Juniorban (azaz 17 év alatt). Legfiatalabb versenyzők 6 éves volt, és életében először ült volán mögött. De ahogy az apukája is mondta, meg kell adni az esélyét annak, hogy a gyermek megszeresse az autósportot. Ehhez járult hozzá a Skoda Klub Polskija is, mely már több verseny óta hűségesen szolgálja fiatal sofőreit.
A tapasztaltabbak már nagyobb gépekkel (nemcsak méretre, hanem teljesítményre is) csaptak össze egymással az autósport különböző műfajait bemutatva. Láthattunk driftet, még kicsit rutintalanabb ívkereső autózást és igazi pályakocsizást is.
De a mért körökre mindenki belerázódott, s igyekezett minél gyorsabban és hiba nélkül teljesíteni a 3x3 körét. Bár a versenyt kísérő eső nem segített ebben!
A díjkiosztót rendhagyóan a pályán tartottuk. Bár esett az eső, mindenki nagyon örült a kupáknak, illetve a szponzorok által felajánlott nyereményeknek.


Az egész versenyt élőben közvetítette a www.auto-sport.tv, ahol Suka volt a cameragirl! :D

Aki kíváncsi az indulók teljes listájára és eredményeire, az itt megtekintheti azt!


A leghangosabb versenyzőnk

A jó öreg BérSkoda

A kis Polski

VFTS Style

Állandó női versenyzőnk az Audiban

A levezető kör

Új versenyzőnk ismerkedik a pályával

A szponzor erőgépe - Sziklai

Trabant és Hajabusa ha találkozik

A Proex-es Trabant sem ment rosszat

Trabi popsi

Park ferme

A "fél" Bogárka

No comments:

Post a Comment